Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls  

Nog maar een paar dagen en het is Pasen. Met Pasen hebben we met ons gezin altijd een heerlijke paasbrunch. Een tafel vol heerlijke zelfgemaakte dingen van een paasstol tot verse broodjes. En als ik heel eerlijk ben zitten daar ook een paar makkelijke dingen tussen want ook ik sta niet graag heel lang in de keuken met Pasen. Vandaar dit heerlijke recept, super makkelijk en snel en je kunt nog steeds zeggen dat je het zelf gemaakt hebt! ;-) 

1 rol crosantjesdeeg (ja die uit de koeling) 
80 gram lichtbruine basterdsuiker 
1,5 theelepel kaneel  
20 gram boter  
 
frosting 
20 gram roomkaas 
1 eetlepel citroensap 
60 gram poedersuiker  
1 theelepel vanille extract 
 
Smelt de 20 gram boter in de magnetron. Rol het croissantdeeg helemaal uit en smeer de gesmolten boter over het deeg . Meng de lichtbruine basterdsuiker met de kaneel en verdeel dit over het deegRol nu alles op (niet te strak) en snij hem met een scherp mes in 8 gelijke stukken.  

Vet een ovenschotel in (zo laten de rolls gemakkelijk los als ze gebakken zijn). Duw aan de achterkant van de rolletjes het midden van de rolletjes een beetje omhoog en leg dan de rolletjes in de oven schaal. Bak ze 20 min op 180 graden. 

Voor de frosting meng je de roomkaas en het citroensap met een handmixer romig. Voeg dan de poedersuiker en het vanille extract erbij en mix het geheel totdat het een zachte vloeibare saus is . Als de rolls uit de oven komen kun je de frosting er overheen verspreiden. De rest van de frosting doe je los in een bakje, altijd lekker voor ernaast.  

Smul ze! ;-) 

Liefs Marisca                                                                  

 

Add a comment

 (with http://)