Crêpes

Nutella:
1 cup geroosterde hazelnoten
8 eetlepels gesmolten cocosnootolie
4 eetlepels ongezoete cacao
1/2 cup ahorn syroop
1 theelepel vanille
1/3 cup amandelmelk
Plaats je hazelnoten in een keukenmachine en maak er hazelnootboter van door de hazelnoten een paar minuten op de hoogste snelheid te blenden. 
Terwijl je keukenmachine hard aan het werk is, kan je ondertussen je gesmolten cocosolie, cacao, vanille en ahorn syroop combineren in een kom. Zodra je hazelnootboter is gevormd, giet je het mengseltje in de kom in de keukenmachine. Blend nog een minuutje op gemiddelde snelheid. 
Als laatste stap voeg je de melk toe, beetje bij beetje, tog je de gewenste dikte hebt bereikt. Bewaar in een luchtdichte bak of pot voor 1-2 weken in de koelkast. 
Crêpes:
1 cup volkoren bloem
2 cups amandelmelk
2 eetlepels gesmolten cocosnootolie
1 theelepel bakpoedee
1 eetlepel rijststroop (of ahorn syroop)
1 ei-vervanger (of 1 "flax-egg", dat is 1 theelepel flax seeds, met 3 theelepels water, laat staan voor 5 min.)
Klein beetje zout
Combineer alle ingredienten in een grote kom. Voorverwarm een pan met een anti-aanbaklaag op gemiddelde hitte/vuur voor ongeveer 2 minuutjes of tot die goed heet is. 
Bedek de pan met een laagje beslag door 2-3 eetlepels so dun mogelijk uit te spreiden (door de pan heen en weer te kantelen). Wacht tot de crêpe iets is opgedroogd van boven en keer de crêpe.  Laat de crêpe nog een minuutje bakken en plaats hem daarna op een bord. Voor de volgende crêpes kan je de bovenstaande stappen telkens herhalen. 
Je kan de crêpes besmeren met je homemade Nutella, verse aardbeien en poedersuiker, of wat je hartje begeert. :-)
Geniet ervan! xo, Celina.

Add a comment

 (with http://)