De ultieme brownie!

 

Marisca van Sjerp winnares en bekend van het programma Bake My Day van NET5.

Bakken, koken, schrijven en ook nog 3 kids! She can do it all!!

Tegenwoordig verzorgt zij de patisserie van het Rotterdamse bedrijf

Baker&More en daarnaast zal zij ons elke week voorzien van een heerlijk recept!

Hmmm dat belooft wat! 

 

 

De ultimate brownie!

175 gram boter 200 gram pure chocolade 1 el rum 2 eieren 225 gram suiker Snufje zout 50 gram walnoten 150 gram bloem 25 gram cacaopoeder

Voor de topping

10gram boter 35 gram suiker 25 ml slagroom

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet het bakblik van 25 bij 25 in. Leg een bakpapiertje op de bodem, zo laat je baksel straks het makkelijks los .

Doe de boter en chocolade in een pan met een dikke bodem en laat het op een laag vuur smelten. Het is belangrijk om te blijven roeren en haal het pannetje van het vuur als alles volledig gesmolten is . Voeg dan de eetlepel rum toe en laat het een beetje afkoelen.

Klop de eieren met de suiker en het snufje zout op een hoge stand tot een luchtige lichte massa. Dit duurt ongeveer 4 minuten. Voeg hierna de chocolade massa bij de luchtige ei massa en spatel dat door. 

Zeef het bloem en cacaopoeder samen en voeg dit toe aan de totale massa + 25 gram walnoten en spatel weer alles door. Doe de eind massa in het bakblik en strooi nog de overige 25 gram walnoten over de massa in het blik.

Bak de brownie 30 minuten op 175 graden.

Laat de brownie afkoelen in het blik. Als de brownie is afgekoeld kun je gaan beginnen met de topping.  Toffee saus (echt de moeite waard om er aan toe te voegen maar kun je ook weglaten)

Doe de suiker in een pannetje met dikke bodem samen met 10 ml water en zet het op een laag vuur.  Als de suiker kristallen zijn opgelost zet dan het vuur hoog tot de massa een karamel bruine kleur heeft. Verwarm de 25 ml slagroom (niet koken) in de magnetron en voeg het bij de massa.

Zet het vuur weer aan en roer alles goed door. Voeg tot slot de boter toe, laat deze in de massa smelten en de saus is klaar. Verdeel een hoeveelheid saus naar eigen wens over de brownie met een lepel.

En voila ! 

Tot volgende week, 

Liefs Marisca 

Add a comment

 (with http://)